Project Tango – چند قدم به داخل

هنگامی که ۱۰ سال پیش سرویس نقشه‌ی گوگل به صورت همگانی معرفی شد، تکنولوژی جدیدی معرفی نشده بود. از سالیان قبل‌تر  ابزارها و برنامه‌های مختلفی برای کار با نقشه‌های جغرافیایی وجود داشت. تفاوت گوگل مپز با سایر ابزارهای نقشه‌های جغرافیایی، افزودن قابلیت‌های تعاملی و در سال‌های بعد دسترسی‌های شبکه‌های اجتماعی به این سرویس بود. در آگوست ۲۰۱۳ بیشتر از ۵۴٪ کاربران تلفن‌های هوشمند در دنیا حداقل یکبار به گوگل مپز دسترسی پیدا کرده بودند. سرویس نقشه‌ی گوگل که با خریدن شرکت Where 2 Technologies در سال ۲۰۰۴ شکل گرفت، نقش بسیار مهمی در بازار سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی داشته است. به نظر من با معرفی Google Project Tango این اتفاق دوباره رخ خواهد داد.

Project Tango

پروژه تانگو گوگل، تلاش می‌کند تا برای تلفن‌های هوشمند درک مشخصی از فضا، حرکت و محیط مانند آنچه انسان‌ها درک می‌کنند، فراهم کند. این موضوع به خودی خود هیجان انگیز و جالب خواهد بود. تصور کنید تا کمتر از ۳ سال آینده، هر موبایل هوشمند میان‌رده‌ای قادر خواهد بود محیط پیرامونی خود را ببیند و آن را تصویر سازی کند. درک ۳بعدی تانگو زمینه‌ای خواهد بود تا سرویس‌های اجتماعی و کاربردی مختلفی را مبتنی بر یک فضای بسته بتوان تولید کرد.

google-project-tango

تیم تانگو

تیم پشتیبان پروژه گوگل تانگو نیز جالب است. تانگو دومین پروژه‌ای است که به صورت رسمی توسط گروه Advanced Technology and Projects معرفی می‌شود. تا همین چند روز پیش گروه پروژ‌های فن‌آوری پیشرفته بخشی از شرکت موتورولا بود که احتمالا بسیاری در مورد پروژه Ara آن شنیده‌اید. پروژه آرا تلاش می‌کند تا بتواند موبایل‌های ماجولار هوشمند را تولید کند. پس از خرید موتورولا توسط شرکت لنوو، گوگل مالکیت بخش‌هایی از موتورولا را هنوز در اختیار دارد. این قسمت ATAP و صاحب پروژه‌های Ara و Tango است. گروه ATAP در حال ترکیب شدن با واحد اندروید گوگل است.

مدیر واحد ATAP در شرکت موتورولا و پیش از خرید توسط لنوو، خانم رجینا دوگان بود. خانم دوگان قبل از اینکه در سال ۲۰۱۲ به گوگل بپیوندد به مدت ۳ سال مدیر دارپا بودند. مسئولیت خانم Regina E. Dugan افزایش تحقیقات و نوآوری در موتورولا بود که به تشکیل ATAP منجر شد.

یکی از مدیران پروژه تانگو، آقای Johnny Lee است. آقای لی، در سال ۲۰۱۱ مایکروسافت را به مقصد گوگل ترک کردند. مهمترین پروژه آقای لی در مایکروسافت، توسعه مایکروسافت کینکت بود.

نقشه‌برداری محیط‌های داخلی

یکی از هدف‌های تانگو، علاوه بر تصویرسازی از محیط‌های داخلی، امکان ساخت نقشه‌های مجازی از محیط‌های سربسته و داخلی است. کاربری‌های مختلفی برای این نقشه‌ها می‌توان در نظر گرفت، از مسیریابی در فروشگاه‌های بزرگ تا آدرس اتاق‌های مختلف در برج‌های در هم تنیده می‌تواند از کاربری‌های اولیه این مدل نقشه‌برداری باشد. به جز نقشه‌برداری، تصور کنید با تانگو امکان ذخیره دقیق صحنه‌های جرم، تصادف و یا رویداد‌های مهم نیز امکان پذیر خواهد بود. هم اکنون نمونه‌های گران‌قیمت لیزری مانند Mantis Vision MVC-F5 Series برای این چنین کارهایی وجود دارد که با همه‌گیر شدن تانگو نه به اندازه‌ی مدل‌های لیزری اما با کیفیت عمومی می‌توان از این تکنولوژی استفاده کرد.  بر خلاف سرویس نقشه‌ی گوگل که در ابتدای راه نمونه‌های مشابه زیادی داشت، تانگو در زمینه‌ی Indoor Mapping نمونه‌های موفق زیادی ندارد.

نمونه‌ی واقعی از درک تانگو

وب سایت تک‌کرانچ، یکی از اولین ویدیوهای واقعی از شبیه‌سازی موبایل نمونه‌ای که از سنسورهای پروژه تانگو استفاده می‌کند را به نمایش گذاشته است. می‌تواند در متن اصلی Here’s An Actual 3D Indoor Map Of A Room Captured With Google’s Project Tango Phone در مورد این تجربه بیشتر بخوانید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا