WHOIS – سرویس دایرکتوری نام ها

حتما بارها برای شما پیش آمده که هنگام بازدید از یک سایت تمایل داشته باشید از هویت گردانندگان و مسئولین اون وب سایت مطلع شوید.حتی ممکن است که شما نیاز داشته باشید تا بدونید از چه نوع سروری در کجا و با چه خصوصیاتی برای راه‌اندازی اون وب سایت استفاده شده است. اگر که خوب حرفه ای باشید که خوب کارتون درسته ،اما روشی رو که در ادامه در موردش صحبت می‌کنم هم خیلی جالبه.
قبلا یک توضیح مختصر برای دوستانی که زیاد آشنایی ندارن میدم:
هنگامی که شخصی قصد راه اندازی یک پایگاه رو در اینترنت داره ،دو راه می تونه انتخاب کنه : مجانی و یا پولی.
در سیستم های مجانی (رایگان) شما در ازای استفاده از امکانات یک سرویس دهنده از قبیل دومین (ساب دومین،دایرکتوری…) و فضای رایگان و یا حتی استفاده از نرم‌افزارهایی که برای راه‌اندازی پایگاهتون نیاز دارین؛باید نشانیی از سرویس دهنده مجانی خودتون رو هم نمایش بدین.این نشانه میتواند پنجره های تبلیغاتی که بدون دخالت شما هنگام بازدید از پایگاهتون نمایش داده می شوند ( popup window) و یا نوارهای تبلیغاتی در بالا یا پایین صفحه (banner) و یک عالمه روش دیگر برای تبلیغ رو شامل شود.

و در نوع دوم که شما باید برای خدماتی که استفاده می کنید هزینه پرداخت کنید،نیاز به ثبت نام و پر کردن یک فرم مشخصات دارید.مثلا هنگامی که یک دومین (نام دامنه – Domain ) ثبت می کنید باید یک فرم اطلاعاتی شامل نام ،آدرس ،شماره تلفن ، پست الکترونیک و این جور اطلاعات رو پر کنید، که اگر این اطلاعات را صحیح وارد کنید بعدا شما از طریق سرویس Whois قابل دسترسی خواهید بود.

حالا بریم سر اصل مطلب یعنی چگونگی استفاده از این سرویس :
وب سایت ها و نرم افزار های مختلفی برای ارائه سرویس Whois وجود دارد که برخی از آن ها رایگان و برخی نیز در ازای پرداخت مبلغی اطلاعات را در اختیار شما قرار می دهند.علت گسترده بودن ارائه این سرویس مشخص بودن قوائد کار می باشد.  شما خود نیز می توانید با استفاده از بسته های آماده نرم افزاری این سرویس را بر روی وب سایت خود ارائه دهید. در ادامه به معرفی و نحوه کار کردن با چند سرویس رایگان را معرفی می کنم. در ادامه دو وب سایت و یک نرم افزار و یک اسکریپت را خواهید یافت.

– اولین وب سایت که اطلاعات دقیقی را ارائه می کند و بین تمام سرویس هایی که سراغ دارم از همه سریعتر تغییرات را اعلام می کند وب سایت زیر می‌باشد.این وب سایت به این علت که مستقیم هر بار از منابع اصلی Whois اطلاعات را فراخوانی می کند همیشه جدیدترین تغییرات را به سرعت اعلام می کند.

DNS, WHOIS, NSLOOKUP, HEAD HTTP, DOMAIN NAME

http://www.canufly.net/~georgegg/dns/

– این سایت همچنین با استفاده از تغییراتی در رجیستری ویندوز شما را قادر می سازد تا تنها با یک کلیک بتوانید اطلاعات مربوط به Whois صفحه ای که از آن را باز دید می کنید ببینید.برای این کار می توانید یک فایل با نام whois.reg ایجاد کنید و اطلاعات زیر را در آن قرار دهید.

———————‘Whois.reg’شروع ———————

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt\&Whois URL]

@=”http://www.canufly.net/~georgegg/WhoisURL/WhoisURL.htm

——————— ‘WhoisURL.reg’پایان ———————

بعد از اجرای این فایل اگر در ویندوز 98 باشید بعد از دوباره راه اندازی سیستم و در ویندوز خانواده NT (NT , 2000 , XP ) با راست کلیک بر روی یک صفحه وب و انتخاب whois URL اطلاعات را مشاهده کنید.

– وب سایت دوم Whois Source می باشد که امکاناتش نسبت به سایت قبلی بیشتر می باشد و علاوه بر اطلاعات whois درباره host آن وب سایت اطلاعات اضافی را ارائه می دهد.

Whois Source
http://www.whois.sc

– برای این کار نرم افزار های مختلفی نیز وجود دارند که معمولا علاوه بر امکان WHOIS ردیابی داده ها و وب سایت ها (tracking) را نیز فراهم می کنند.یکی از این نرم افزارها که اطلاعات خوبی شامل ردیابی مسیرها (Tracking the route) و whois را همراه با خدماتی برای کاربران سرویس ICQ فراهم می کند Magic NetTrace نام دارد.در این آدرس می توانید اطلاعت بیشتری در باره Magic NetTrace بخوانید و از اینجا آن را دانلود کنید.

وب سایت های بیشتری را می توانید با جستجو در گوگل پیدا کنید. و همچنین از فهرست گوگل در باره Name Search استفاده کنید. در این آدرس می توانید از مرجع اصلی اینترنت در رابطه با Whois استفاده کنید:

Registry Whois Search
http://www-whois.internic.net/cgi/whois

همچنین اگر تمایل دارید که اطلاعاتی در مورد نام دامنه های ایرانی که به .ir ختم می شوند پیدا کنید می توانید از پایگاه رسمی NIC در ایران استفاده کنید.

IRANET WhoIs Service

http://194.225.70.152/whois/

Iran NIC

http://www.nic.ir

2 دیدگاه دربارهٔ «WHOIS – سرویس دایرکتوری نام ها»

  1. به نظرم یه چیزی شبیه این مطلب رو قبلاً توی Got Root نوشته بودی.

    البته امکان داره که من هم اشتباه کرده باشم.

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

پیمایش به بالا