مورد عجیب اسنودن

شاید آقای فینچر در سال‌‌های نه‌چندان دور، فیلمی با موضوع ادوارد اسنودن بسازد. شاید هم ادوارد اسنودن ناگهان بیماری عجیبی بگیرد و شروع به پیر شدن کند. شاید هم تونی اسکات و برادران واچوسفکی و آقای فینچیر با هم انقلاب کردند و در مورد انانیموس‌ها فیلم ساختند. در هر صورت این وقایع تبدیل به فیلم بشود یا نشود، واقعی باشند یا نباشند، بد نیست به این موارد فکر کنیم:

  • هر داستان و یا فیلمی، اگر به موضوع داغ و یا پر فروشی تبدیل شود، احتمالا (اگر خیلی تخیلی نیست) ریشه‌هایی از واقعیت‌ها، در آن‌ می‌توان یافت. اگر هنوز واقعی نشده‌اند، شاید هدف و آرزوی دست‌ یافتنی در آن نهاده شده است.
  • آژانس امنیت ملی ایالات متحده آمریکا (که بین همه ملت‌ها به راحتی به NSA هم شناخته می‌شود) نقش مهمی در فیلم‌های تخیلی-جاسوسی دنیا دارد. شاید کتاب‌های زیادی هم این موضوع را بزرگ کرده‌اند. دشمن ملت آقای تونی اسکات و دژ دیجیتال آقای دن بروان شاید مهمترین اثرهایی باشند که به صورت شفاف به نقش جاسوسی NSA از شهروندان آمریکایی اشاره‌های واقعی می‌کنند. در ذهن من، هیچ موضوع خیلی مبهمی در خصوص این دو اثر نیست که در میان حکومت‌های دنیا رایج نباشد.
  • شاید در وب‌فارسی کمتر در این مورد صحبت شده باشد. گزارش‌های قابل قبولی وجود دارد که NSA-FBI به صورت رسمی برای شکستن کدهای AES تلاش می‌کنند. هر چند به ظاهر در بسیاری از موارد، مانند عملیات ساتیاگراها پس از ۱۲ ماه تلاش شکست می‌خورند.
  • قسمتی از بزرگ شدن اسنودن، به خاطر بازی‌های رسانه‌ای است که پیرامون او در حال رخ دادن است. گاردین به وضوح در حال قدرت‌جویی برای خودش است و روسیه هم احتمالا مانند همیشه به فکر تبادل و باج‌گیری.
  • اگر کمی دقت کنید، این موضوع برای هیچ گروهی از افرادی که در حوزه امنیت اطلاعات کار می‌کنند، خیلی عجیب و غیر عادی نیست. تمام افرادی که در زمینه امنیت فعال هستند به راحتی می‌دانند، تمامی حکومت‌ها (توسعه یافته، نیافته، در حال توسعه) تا جایی که بتوانند با اتکا به قوانینی که خودشان وضع کرده‌اند، دست به چنین اقداماتی می‌زنند. پروژه‌هایی مانند پریسم همانقدر نکوهش می‌شوند، که درصد خیلی خیلی کمتری در خصوص شنود موبایل در سال ۸۸ شرکت‌های مخابراتی نکوهش شدند.
  • فرق حکومت‌های توسعه یافته با نیافته و یا در حال توسعه این است که در کشور توسعه یافته بعد از اعلام پریسم، سخنگوی مربوط پشت تریبون قرار می‌گیرد، و با اتکا به قوانین داخلی موضوع را حل می‌کند. به احتمال زیاد، هیچ مرجع قانونی هم نخواهد توانست به چنین پروژه‌ای ایراد بگیرد.
  • شنود و رهگیری قانونی، در تمامی سیستم‌های مخابراتی و اطلاعاتی، در همه جای دنیا در نظر گرفته می‌شود. کلمه قانونی، در این عبارت، بیانگر این است که در محل اجرای موضوع، قانون‌گذار می‌تواند در خصوص شنود و رهگیری، قوانینی وضع کند. جهت اطلاع رسانی توجه شما را به Cisco Architecture for Lawful Intercept in IP Networks یا RFC 3924 جلب می‌کنم.
  • همانطور که معروف است، لازم است متذکر شوم، امنیت، یک افسانه‌ است. به افسانه‌ها احترام بگذارید.

دیدگاه‌ها

2 پاسخ به “مورد عجیب اسنودن”

  1. سخنرانی جالبی از حسن عباسی در خصوص این موضوع از چند سال پیش هست. یادمه اون موقع دوستان همه این حرفها رو ناشی از توهم توطئه می دونستند. حالا که ثابت شده توطئه، توهم نیست و توطئه گران بدون هیچ شرم و حیایی از کارشون دفاع می کنند در میان دوستان فوق الذکر صحبت از افسانه بودن امنیت می شود! ای کاش اقلا جربزه محکوم کردن این ماجرا در ایشان وجود داشت! عذرخواهی از اوشان بماند….

  2. در سال ۲۰۱۲ لری واچوفسکی، طی یک عمل جراحی تغییر جنسیت داد و نام خود را لانا واچوفسکی گذاشت،او متذکر شده که دیگر گروه آنها را به نام برادران واچوفسکی صدا نکنند و آنها اکنون خواهر و برادر هستند و نام او نیز دیگر لری نیست و لانا است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *