چگونه هوای سالم و تازه داشته باشیم!

در نوشته‌های قبلی در مورد درک بهتری از آلودگی هوای تهران و همینطور وضعیت بسیار ناسالمی که این روزها هوای تهران با آن مواجه شده است، نوشته‌ام.

یک تحقیق بسیار قدیمی اما ظاهر کارآمد از ناسا با عنوان A study of interior landscape plants for indoor air pollution abatement یا مطالعه‌ای بر روی گیاهان قابل استفاده در داخل ساختمان به جهت کاهش آلودگی هوا وجود دارد که تعدادی از گیاهان بررسی کرده است. در مجموع در حدود ۱۵ گیاه و در نهایت ۱۰ گیاه را معرفی کرده است، که در طول این سال‌ها ظاهرا تغییری بر روی این تحقیق انجام نشده است. صفحه‌ای در ویکیپدیا با عنوان فهرست گیاهان تصفیه‌کننده‌ی هوا وجود دارد که اطلاعات بیشتری در مورد این گیاهان نشان می‌دهد.

و در آخر یک ویدیو کوتاه از TED که تجربه‌ی استفاده از سه گیاه رایج‌تر را در یک ساختمان شلوغ در دهلی‌نو  بیان می‌کند. آمارهای جالبی بود، بیش از ۵۰درصد کاهش در ناراحتی‌های چشمی در محل کار!

  • گیاهی که در سالن‌ها می‌تواند استفاده شود – Areca Palm
  • گیاهی که در اتاق خواب و استراحت می‌تواند استفاده شود. – Sansevieria trifasciata – فارسی هم ظاهرا نام – زبان مادرشوهر – دارد.
  • گیاهی که در فضاهای بزرگ‌تر و به صورت گسترده برای تولید اکسیژن می‌تواند استفاده شود. Money Plant

پس نوشت:

آژانس حفاظت محیط زیست دو گزارش جالب در مورد تجهیزات هواسازی محیط داخلی ساختمان‌ها دارد:

  1. اطلاعات کلی با عنوان تمیز کننده‌های هوای خانگی (Residential Air Cleaners) که به صورت خاص در مورد مشکلات تجهیزات الکترونیکی تصفیه‌ی هوا مواردی را بیان کرده است. تعویض مداوم فیلترها و از کارافتادن کارآیی دستگاه از این موارد است.
  2. گزارش دوم تحت عنوان Ozone Generators that are Sold as Air Cleaners که کمی حسایست برانگیز است. به خصوص در خصوص خطراتی که ظاهرا تولیدکننده‌های یون مثبت و اوزن می‌توانند داشته باشند.

یکی از جایگزین‌های تقریبا طبیعی برای تصفیه‌ی هوای خانه دستگاه Plant Air Purifier می‌تواند باشد.


دیدگاه‌ها

یک پاسخ به “چگونه هوای سالم و تازه داشته باشیم!”

  1. […] می‌تواند با استفاده از تجهیزات طبیعی مانند گیاهان باشد و یا استفاده از تجهیزات الکترونیکی مانند […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *