نقش تلکوها در بازار ICT

پیش بینی گارتنر در چند سال پیش از سهم شرکت‌های مخابراتی و ارایه خدمات B2B در بازار ICT حتی کمی عقب‌تر از واقعیت است. منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی (با وجود ناامنی‌های پس از بهار عربی) به همراه آمریکای لاتین بیشترین رشد را در صنعت خدمات B2B در حوزه ICT داشته‎اند. به جز افزایش نرخ دسترسی جامعه به شبکه‌های ارتباطی و گسترش بیشتر شبکه‌های موبایل نقش اصلی شرکت‌های مخابراتی بسترسازی برای رشد سریع‌تر سایر صنعت‌ها در این دو منطقه است.

global-ict-2015

متاسفانه شرکت‌های مخابراتی بزرگ در ایران، بدون توجه به نقش موثر و مفیدی که می‌توانند به عنوان تسهیل کننده برای سایر صنایع داشته باشند، بیشتر به سود سریعی که از طریق خدمات ارزش‌افزوده کسب می‌کنند روی آورده‌اند. داستان توسعه پهنانی باند اینترنت در ایران هم نمونه جالبی از سود جویی‌های آنی شرکت‌های مخابراتی و به خصوص زیرساخت است. شرکت زیرساخت بدون راه اندازی بستر مناسب و ارتباطات کم دردسر تر در داخل کشور، هر گونه کندی و کمبود پهنای باند را به خاطر کم ظرفیت بودن درگاه‌های ارتباطی کشور می‌داند. دوست دارم این جواب را داشته باشم، فردای روزی که ظرفیت اینترنت کشور را 100 برابر کردید چه برنامه‌ای دارید؟

  • آیا مسیرهای ارتباطی بین استانی و داخل کشور به خوبی کار می کنند؟ چند بار دیگر منطقه غرب ایران قطعی خواهد داشت؟
  • آیا آمادگی انتقال پروتکل صوتی تصویری با سرعت بالا را بر روی مراکز توزیع دارید؟
  • آیا زیرساخت فیلترینگ را همچنان با آزمون و خطا و بدون قانون شفاف ادامه خواهید داد؟
  • آیا همچنان بدون هیچ منطقی از لینک‎های شمال و جنوب کشور استفاده خواهید کرد؟
  • آیا همچنان یکی از نامرتب ترین شبکه‌های IP دنیا را گسترش خواهید داد؟ پروزه 100 ساله سامان دهی آدرس‌های IP به گونه‌ای که در زیرساخت اینترنت (جهانی) قابل استفاده باشد چه زمانی قابل استفاده خواهد بود؟
  • آیا همچنان یکی از بی قانون ترین سرویس‌های زیرساختی DNS را ارایه خواهید کرد؟ در چند ده سال آینده به یکی از سرویس‌های GEO DNS دسترسی خواهید داشت؟

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *